13 Ιουν 2014

ΠΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΜ (από το 2010 έως το 2014)


ΠΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ 
"ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΜ
(από το 2010 έως το 2014)
[Ερώτημα: για τις ενέργειές τους είχαν απόφαση Γενικής Συνέλευσης των μελών τους; ]
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά:
Αναγκαία η επέκταση του τραμ στον Πειραιά
πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΙΔΗΣΕΩΝ & tram-athens.blogspot.gr27 Μαΐου 2010
Αναγκαία κρίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά την επέκταση του τραμ στον Πειραιά και τη θέση αυτή διατύπωσε σε συνάντηση του προεδρείου του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Τραμ Α.Ε. Στη συνάντηση του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.κ. Γ. Ζησιμάτου και Π. Πολιτάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της [τότε] ΤΡΑΜ Α.Ε. κ. Β. Σπυράκο στα γραφεία της εταιρείας οι εκπρόσωποι των εμπόρων της περιοχής, τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης όλων των μέσων σταθερής τροχιάς και μάλιστα συνδυαστικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος και σύγχρονος ιστός μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη. Ζήτησαν την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της Α' φάσης: Ν. Φάληρο-Ακτή Ποσειδώνος και παράλληλα τόνισαν την αναγκαιότητα ταχύτατου σχεδιασμού της Β΄ Φάσης: Ακτή Ποσειδώνος-Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα, θεωρώντας ότι το έργο θα είναι ελλιπές εάν οι δύο αυτές φάσεις δεν ολοκληρωθούν σχεδόν ταυτόχρονα. [...]Τέλος, μεταφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς προς τον κ. Σπυράκο, η πρόθεση να συνεισφέρουν -στο μέτρο των δυνατοτήτων τους - στην προσπάθεια ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου και συμφωνήθηκε να υπάρξει αμφίπλευρη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ ΕΣΠ και Τραμ ΑΕ, ώστε να λύνονται από την γένεσή τους τα οποία προβλήματα προκύπτουν.
 -/-
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
 Posted by Φωνή Πειραιωτών | On 13 Ιουνίου,2014 | In ΑΠΟΨΕΙΣ fonipeiraioton.gr/
 
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου [2014] στο ΕΒΕΠ πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για να ενημερώσει, υποτίθεται, τα Μέλη του για την Έλευση του ΤΡΑΜ στον Πειραιά.Στην Ουσία ήταν μια συγκέντρωση αρκετά προπαγανδιστική των οπαδών του ΤΡΑΜ, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι, ο Δήμος Πειραιά, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Αττικό Μετρό Α.Ε. με θέμα: « Η επέκταση του ΤΡΑΜ στον Πειραιά».
Μίλησαν, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Ν. Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χ. Τσίτουρας, ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Σ. Διαμαντίδης.
Όλοι, εκτός του Νέου Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, μίλησαν, χωρίς αντίλογο, για τα «ΟΦΕΛΗ» που υποτίθεται ότι θα φέρει το ΤΡΑΜ.
Ο κ. Τσίτουρας του ΜΕΤΡΟ αναφέρθηκε και σε κάποιες δεκάδες νέα βαγόνια του ΤΡΑΜ που θα αγοραστούν (φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν για πέταμα).
Απ’ ότι καταλάβαμε το ΤΡΑΜ θα καταργήσει λεωφορειακές γραμμές, δρομολόγια ΤΡΟΛΕΫ, θα μικρύνει πεζοδρόμια, θα φάει παρτέρια και θα προσθέσει νέα κυκλοφοριακά προβλήματα στον Πειραιά.
Στόχος όλων μας είναι το καλό του Πειραιά και οι μονόπλευρες αυτές συναντήσεις και ενημερώσεις είναι σε βάρος του.
Πολύ σωστά μίλησε ο κ. Μώραλης και ανάφερε ότι για το ΤΡΑΜ θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση σωστή […].
[Ερώτημα: για τις ενέργειές τους είχαν απόφαση Γενικής Συνέλευσης των μελών τους; ]